Klik hier voor de Flyer van Lokaal97

 

 



 Fantastische Fashiondag!
nieuwsbericht geplaatst op 30-05-2013

Zaterdag 18 mei was de Hoogstraat in Vlaardingen roze gekleurd in verband met de Fantastische Fashion dag die in het teken stond van Pink Ribbon. Deze dag werd georganiseerd door SAM97, het organisatie en evenementenbureau van het Albeda College.

Lokaal97 was speciaal geopend op deze bijzondere dag. Met een roze etalage, medewerkers in het roze gekleed en veel roze lekkernijen op tafel kwamen veel (nieuwe) klanten een bezoekje brengen aan de gezelligste winkel van Vlaardingen.

Klanten ontvingen bij besteding van een bepaald bedrag een goodiebag waarin diverse kortingsbonnen van de meewerkende bedrijven zaten. Ook Lokaal97 heeft hier zijn bijdrage aan geleverd, de klanten konden op vertoon van de kortingsbon 10% korting krijgen op het gehele assortiment.

Twee leerlingen van de locatie Arie Koplaan, Wesley en Bob, verkochten zelf gezaaide afrikaantjes . Dit was zo’n succes dat om drie uur alle plantjes (150) verkocht waren! Ook bijbehorende producten uit de winkel vlogen over de toonbank. Een heel leuk eigen initiatief wat zeker een vervolg zal hebben.

De uiteindelijke opbrengst voor Pink Ribbon bedroeg € 600,-





 Paaskleurwedstrijd op de Hoogstraat
nieuwsbericht geplaatst op 09-04-2013

VLAARDINGEN – Op woensdag 27 maart 2013 organiseerde Sam97 in samenwerking met Stichting Stadsherstel een paasevenement speciaal voor kinderen. Tijdens deze dag konden kinderen meedoen met een speurtocht, konijntjes knuffelen in het Paaspand, op de foto gaan met de paashaas, zich laten schminken bij Lokaal97 en een paaswens invullen bij ‘Blanco Instituut’.

Vanaf twee weken geleden kon er bij ‘Echte Bakker’ Hazenberg en bij Sam97 ook een kleurplaat afgehaald worden. Degene die de mooiste kleurplaat later inleverde kreeg een prijs. Na een vermoeiende maar gezellige dag voor de kinderen vond om half vier ’s middags de prijsuitreiking van de kleurplatenwedstrijd plaats in het Paaspand. Er was een drietal prijzen te verdelen en na lang beraad van een jury kwamen Niels Groen, Lena Evers en Kyano als winnaars uit de bus (Kyano had geen achternaam ingevuld op de kleurplaat, maar wel een telefoonnummer. Die prijs komt dus wel terecht).

De drie prijswinnende tekeningen zullen een week lang geëxposeerd worden bij Blanco Instituut aan de Hoogstraat.

Sam97 is een initiatief van het Albeda College. Hier werken studenten van de opleiding Marketing & Communicatie aan verschillende opdrachten op het gebied van marketing, communicatie en evenementen. In samenwerking met Stichting Stadsherstel Vlaardingen helpen zij bij het realiseren van diverse activiteiten voor de Hoogstraat in Vlaardingen. Er zullen steeds twee studenten voor een bepaalde periode plaatsnemen en zelfstandig werkzaamheden uitvoeren. Sam97 is gevestigd aan de Hoogstraat, natuurlijk op nummer… 97.




 Lokaal97 schenkt €1010,- aan Derde Wereld Hulp
nieuwsbericht geplaatst op 09-04-2013

VLAARDINGEN – De afgelopen drie maanden hebben de leerlingen van Lokaal97 aan de Hoogstraat 97 weer hard gewerkt en het nodige verkocht in hun charity-shop. De baten van de verkoop gingen dit keer naar Stichting Derde Wereld Hulp. Aan Margreet van Coeverden van de stichting kon een cheque worden overhandigd ter waarde van € 1.010,-. Dat bedrag werd door Theo Werner, directeur van het Geuzencollege nog eens verhoogd met € 4.750,-. Geld dat met allerlei activiteiten op het Geuzencollege bijeen was gebracht. De komende drie maanden werken de leerlingen van Lokaal97 voor Proninos.

Stichting Derde Wereld Hulp beheert een weeshuis in India voor HIV-positieve kinderen. Al zeven jaar onderhoudt het Geuzencollege nauwe banden met dit initiatief. Al verschillende keren hebben groepen leerlingen van de school dit project bezocht. Ook afgelopen jaar zijn op de scholen van het Geuzencollege acties geweest voor het weeshuis Tulip Garden.

Medewerker Margreet van Coevorden: ,,Elk jaar zamelen de leerlingen een groot bedrag in en dit geld besteden wij aan allerlei noodzakelijke projecten. We hebben in het verleden al een jeep kunnen aanschaffen, zonnepanelen kunnen installeren, een waterzuiveringsinstallatie neergezet. Er is ook kleding aangeschaft voor de weeskinderen.”

Margreet reist vier keer per jaar naar India en houdt Lokaal97 op de hoogte van de bestemming van de opbrengsten. ,,Wij vinden het geweldig dat de opbrengsten van de verkoop van Lokaal97 gedoneerd worden aan Stichting Derde Wereld Hulp”, aldus Margreet. Mede namens de straatkinderen van Vijawada betuigt zij haar dank aan de leerlingen van het Geuzencollege.

Margreet kwam overigens niet zonder lege handen aan in Lokaal97. Als cadeau voor de leerlingen die met hun werk in het verkooplokaal op de Hoogstraat het geld bijeen hebben gebracht, kwam zij aanzetten met een door de kinderen vervaardigd wandkleed en een fotocollage over het werk dat in India wordt verricht. Beiden krijgen ongetwijfeld een mooi plekje in Lokaal97.



 Lokaal97 behaalt derde plaats ondernemer van het jaar 2012
nieuwsbericht geplaatst op 19-12-2012

Lokaal97 behaalt derde plaats bij de verkiezing ondernemer van het jaar 2012. Leerlingen en medewerkers van school zijn beretrots!

Busra houdt de beker vast ' ondernemer van het jaar - 3e plaats'




 Kopjes Voor Kopjes krijgt EUR 1.010,-
nieuwsbericht geplaatst op 19-12-2012

VLAARDINGEN - Aankomende woensdag 19 december vindt om 16.00 uur de formele overhandiging plaats van een cheque van € 1010,- aan stichting Kopjes voor Kopjes aan de Hoogstraat 106 in Vlaardingen. Lokaal97 zet zich in voor goede doelen met de opbrengsten uit de verkoop. Dit mooie bedrag is het resultaat van de verkoop van tweedehandse artikelen die ingeleverd zijn door enthousiaste Vlaardingse bewoners.

De stichting Kopjes voor Kopjes is een stichting die kinderen helpt die lijden aan hersenverlamming, en hun ouders bij het vinden van de juiste hulp, zoals bijvoorbeeld goede fysiotherapie en de juiste medicatie. Nog meer steun krijgt de stichting op 19 december. Leerlingen van de Albeda mbo-opleiding Pedagogisch medewerker houden op deze dag ook een kerstmarkt, waarop ze zelfgemaakte etenswaren verkopen en originele activiteiten organiseren voor kinderen. Alle opbrengsten van de kerstmarkt gaan ook naar Stichting Kopjes voor Kopjes.

Klik hier om verder te lezen...





 Sinterklaas in Lokaal97
nieuwsbericht geplaatst op 11-12-2012

Begeleider Annemarie Zegers: ‘Woensdagmidddag 5 december was er een gezellige Sinterklaassfeer in Lokaal 97. Een aantal kinderen hadden hun schoen gezet die door de Sint gevuld werd met een kadootje. En voor alle kinderen was er een zakje snoep en warme chocomel. De kleurplaten die er lagen zijn heel mooi ingekleurd tijdens de middag. Ook de medewerkers werden door de Sint niet vergeten, voor iedereen had hij een chocoladeletter achtergelaten’.

Sinterklaas in Vlaardingen




 Zet je schoen actie bij Lokaal97!
nieuwsbericht geplaatst op 27-11-2012

Je mag vanaf woensdag 28 november je schoen komen zetten in Lokaal97. De winkel is open van 13.30 uur tot 17.00 uur.

Klik hier om de poster te bekijken           


Hoogstraat Vlaardingen - Lokaal97



 

   Officieel geopend op 10 oktober 2012
nieuwsbericht geplaatst op 10-10-2012
Lokaal97 is van start gegaan op 10 oktober 2012, op de dag van de duurzaamheid.


Klik hier om de uitnodiging te bekijken  


Opening Lokaal97 Hoogstraat Vlaardingen




 Pieter Schlebaum presenteert zijn nieuwe boek
nieuwsbericht geplaatst op 26-09-2012

VLAARDINGEN - In de nacht van 25 op 26 maart 1942 stortte een Britse Wellington bommenwerper, de Z1321 neer in de Holierhoekse Polder in Vlaardingen. Pas jaren later, op 15 juni 2012 werd ter nagedachtenis aan de zes omgekomen bemanningsleden een monument onthuld, niet ver van de plek van neerstorten in de wijk Holy. Het verhaal van de bommenwerper en haar bemanningsleden is nu gedocumenteerd en beschreven door Pieter Schlebaum, een Vlaardingse historicus en werkzaam aan het Lentiz college.

Op woensdag 26 september vond de officiële uitreiking plaats van het boek dat de titel draagt: ‘Neergestort in de Holierhoekse Polder, het verhaal van de Wellington Z1321 en haar bemanning’. Het vormt tevens het 23e deeltje uit de serie ‘Van ’t Oft naar ’t Oofd, een reeks die uitgegeven wordt door Streekmuseum Jan Anderson.

De uitreiking van het eerste exemplaar van het boek gebeurde in ‘Lokaal 97’ een nieuw initiatief van het Lentiz Geuzencollege aan de Hoogstraat 97. In dit pand, dat tevens een praktijklokaal is, leren leerlingen van het Geuzencollege alles over marketing en verkoop. Op 26 september echter waren er zo’n vijftig genodigden toegestroomd om de uitreiking van het boek door Schlebaum aan wethouder Arnout Hoekstra mee te maken. Schlebaum zelf vertelde voorafgaand aan de uitreiking hoe zijn onderzoek verliep via contacten met nabestaanden en uit welke bronnen hij geput heeft. Na jaren van naspeuringen is dit uiteindelijk de eerste en volledige weergave van de geschiedenis van de zes bemanningsleden van de Wellington bommenwerper.

Hoekstra was blij met het boekje en benadrukte dat de wijze waarop dit vorm gekregen heeft, met veel illustraties, ook voor de Vlaardingse jeugd een aansprekende uitgave is. Mede door de inspanningen van Jan Anderson vormt dit wederom een belangrijke aanvulling in de vastlegging van de geschiedenis van en in Vlaardingen. Schlebaum tenslotte heeft hiermee een zeer boeiend en uitstekend leesbaar huzarenstukje verricht.

Het boek van Schlebaum is verkrijgbaar bij Streekmuseum Jan Anderson maar zal naar verwachting ook snel bij de Vlaardingse boekhandels van Gerard Pontier aan het Veerplein en op de Loper verkrijgbaar zijn. Meer informatie: Op de website www.jananderson.nl vindt u alle informatie over de serie Van ’t Oft naar ’t Oofd. Op de website www.wo2actueel.nl vindt u onder meer informatie over het boek van Pieter Schlebaum.

bron: http://vlaardingen24.nl

Pieter Schelebaum presenteert zijn nieuwe boek

 




 Geuzencollege ontertekent huurcontract Lokaal 97
nieuwsbericht geplaatst op 05-09-2012

VLAARDINGEN - Aankomende woensdag vindt de formele ondertekening plaats van het huurcontract dat het Geuzencollege afsluit voor een winkelpand aan de Hoogstraat 97. In dit pand zal over enige tijd ‘Lokaal 97’ van start gaan. Een winkel die, in samenwerking met het Albeda College, gerund gaat worden door leerlingen van het Geuzencollege.

Het betreft hier een uniek leer- en werkconcept voor leerlingen van de VMBO-opleiding Marketing & Ondernemen. Zij gaan in de winkel, onder begeleiding, hun kennis en vaardigheden in praktijk brengen. Leerlingen van de Albeda Mbo-opleiding Marketing & Communicatie zullen van start gaan met een Evenementen Bureau, dat zij als stage opdracht gaan draaien.

De ondertekening van het huurcontract voor ‘Lokaal 97’ zal om 10:00 uur plaatsvinden in het pand van de Stichting Stadsherstel aan Hoogstraat 106. Na de ondertekening lopen geïnteresseerden naar ‘Lokaal 97’ waar Theo Werner, directeur van het Geuzencollege, uitleg zal geven over de plannen met de winkel. Overigens staat de officiële opening gepland op woensdag 10 oktober.


Theo Werner ondertekent huurcontract




Mediaberichten:
Klik op een afbeelding om verder te lezen:










 

Vorige pagina  Pagina afdrukken