Openingstijden Lokaal97

dinsdag:
13.30 uur - 17.00 uur
woensdag: 13.30 uur - 17.00 uur
donderdag:
13.30 uur - 17.00 uur
vrijdag: 13.30 uur - 17.00 uur
gesloten tijdens  schoolvakanties

 

  Lokaal97: leerlingen leren ondernemen in de praktijk
Het Geuzencollege is een school die midden in de Vlaardingse samenleving staat. Met Lokaal97 wordt dit meteen duidelijk. Deze ‘charity shop’ volgens een Engels model is gevestigd in het hart van Vlaardingen aan de Hoogstraat 97. Vlaardingse bewoners brengen gebruikte spullen naar de winkel, en leerlingen verkopen de items aan het winkelend publiek.


 

 

 Doel
Het belangrijkste doel van deze winkel is om leerlingen praktijkervaring te laten opdoen binnen hun vmbo-opleiding. Zij leren op deze manier presenteren, etaleren en verkopen. Kortom: ondernemen in de meest brede zin van het woord. De winkel Lokaal97 wordt gerund onder toezicht van de deskundige leiding van docenten van het Geuzencollege. In de theoriehoek krijgen leerlingen lessen en instructie.


 

 

 SAM97
Studenten van Albeda college runnen vanuit Lokaal97 het communicatiebureau SAM97 'Communicatie en Events'. Zij nemen opdrachten aan vanuit het lokale ondernemerschap en de Gemeente. 


 

 

 Ondersteuning goede doelen
Het afgelopen jaar heeft Lokaal97 een aantal goede doelen kunnen steunen met een cheque ter waarde van €1.010,-
De doelen waaraan dit bedrag is geschonken zijn: Kopjes voor Kopjes, Stichting Derde Wereld Hulp, Proninos en stichting Toetssteen. Momenteel wordt er geld ingezameld voor Voetjes van de Vloer een stichting die maandelijks in Vlaardingen een disco avond organiseert voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. 


 

 Multifunctionele winkel als presentatieruimte en leslokaal
Behalve de verkoopfunctie die deze winkel heeft, is hij zo ingericht dat hij ook voor andere doelen ingezet kan worden. Denk aan het houden van exposities, als advies- en informatiepunt voor organisaties of als cursusruimte voor diverse doelgroepen. Belangstellenden kunnen hierover contact opnemen. Een voorbeeld is een officiële presentatie in Lokaal97 over een boek over een neergestorte Britse Wellington bommenwerper in 1942
zie:
vlaardingen24.nl/nieuws/3151/boek-over-neergestorte-wellington


 


 

 Winkelstraat Hoogstraat nieuw leven inblazen
Directeur Theo Werner: ‘Als Geuzencollege zijn we betrokken bij wat er in onze omgeving gebeurt. Naast de verantwoordelijkheid die we nemen voor de opleiding van onze leerlingen, dragen we bij aan de leefbaarheid in het winkelcentrum’. Ook het Albeda College doet dit via ‘SAM97’, een bureau voor Communicatie en Events. Studenten zetten acties op touw om de Hoogstraat aantrekkelijker te maken voor het winkelend publiek. Het eerste initiatief is het realiseren van een pakjeshuis waar het winkelend publiek hun kerstkado’s kunnen laten inpakken.


 


 

Geuzencollege betrokken bij de samenleving
Met deze onderscheidende onderneming toont de school opnieuw haar maatschappelijke betrokkenheid. Restaurant Lef is een ander voorbeeld van een goed lopende onderneming binnen de school. Gemeente en bedrijfsleven maken hier dankbaar gebruik van. En met een externe Techniekklas maken leerlingen produkten bij verschillende technische bedrijven in de omgeving.


 

Pagina afdrukken